25 nov 2012

Voorstudies voor Haspengouw.

KUNSTWERKT presenteert in samenwerking met Pentagoon Academie Borgloon en Z33 ‘Het Verborgen Werk’.

Een kunstwerk is het eindproduct van een creatieproces: keuzes zijn gemaakt, twijfels overwonnen, fouten zijn gewist. Het (kunst)werk is af en verhult daarmee het werk dat eraan vooraf ging. De tentoonstelling ‘Het Verborgen Werk’ is gewijd aan dit creatieproces. De tentoongestelde werken zijn geen eindproducten. Het zijn ideeën en voorstudies, die inzicht bieden in de achterliggende drijfveren van de kunstenaar. 

Een groep niet-professionele kunstenaars werkte onder begeleiding van Herman Maes. Geïnspireerd op een fictieve ruimte in de regio Haspengouw ontwikkelden ze ideeën, voorstudies en deze tentoonstelling.

De workshop maakt deel uit van het kunstproject PIT, dat Z33 – huis voor actuele kunst opzetten in de open ruimte van Borgloon – Heers. ‘Het Verborgen Werk’ werd gerealiseerd door KUNSTWERKT in samenwerking met Pentagoon Academie Borgloon.

Deelnemende kunstenaars: Brenda Aiola, Isabelle Crombez, Frans Daels, Deborah De Haes, Luc Gielis, Joep Gosen, Johan Govaerts, Hans Maes, Joke Timmermans, Rob Timmermans, Patrick Vandeput, Eddy Vandenbossche.

Begeleider: Herman Maes

bron: http://www.z33.be/projecten/pit-het-verborgen-werk