26/01/2018

BORGLOON – De Loonse Toneelgroep maakt zich weer klaar voor vier opvoeringen van het komisch toneelstuk ‘Met de zegen van de Heer’, een klucht in drie bedrijven van auteur Karel Eens in regie van Luc Meekers.

Een kleine kloostergemeenschap dreigt failliet te gaan. Moeder overste roept haar medezusters samen om een oplossing te zoeken als Lewie, de tuinman, binnenkomt met een koffer die iemand over de kloostermuur heeft gesmeten. Als deze koffer vol geld blijkt te zitten, denken de zusters de oplossing voor hun problemen gevonden te hebben. Dit is evenwel buiten Gustaffo en Roberto gerekend, de twee gangsters die het geld gestolen hadden en tijdens een achtervolging door de politie de koffer over de kloostermuur smeten. Lewie vindt dat hij als ‘eerlijke vinder’ recht heeft op het geld. Als ook de politie zich komt bemoeien, wordt het wel heel erg druk in het klooster. Wie krijgt uiteindelijk ‘de zegen van de Heer’?

De toneelgroep speelt ‘Met de zegen van de Heer’ in feestzaal Nieuwland op zaterdag 3, vrijdag 9 en zaterdag 10 maart om 19.30 uur. Op zondag 4 maart is er een namiddagvoorstelling om 14 uur.

Vanaf 5 februari kunnen kaarten besteld worden bij dagbladhandel Clerinx-Adons, Tongersestraat 10, 3840 Borgloon. (0470/44.17.28)

bron: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20180126_03322516/de-loonse-toneelgroep-brengt-met-de-zegen-van-de-heer